Misslyckas! Bitcoin faller tillbaka till lågt $ 11K-intervall

Det här blir irriterande, eller hur? Bitcoin verkar bara inte bestämma sig för var det vill vara. Efter att ha hoppat förbi 12 000 dollar just igår har valutan nu krympt tillbaka till 11 400 dollar. Det är en nedgång på 600 på bara en dag. Varför kan inte detta mynt bestämma att det vill ha mer av livet? Vad är det rädd för?

Varför kan inte Bitcoin bara hålla sig högt?

12 000 dollar visar sig tydligt vara årets motståndsnivå vid denna tidpunkt. Valutan har passerat tröskeln några gånger bara för att dra tillbaka snabbt efter. Det är nästan som om det fanns någon osynlig kraft som hindrade bitcoin från att motstå berömmelsen som följer med att stiga till högre territorium.

Den goda nyheten är att valutan har lyckats tåla lite av påfrestningen och har återfått en viss styrka de senaste timmarna. Inledningsvis föll valutan tillbaka till 11 200 dollar, vilket innebär att den för närvarande är ungefär 200 dollar i skrivande stund. Ändå räcker det inte för att få sanna bitcoinentusiaster upphetsade längre. Bitcoin Era måste gå längre än $ 12K och det måste stanna kvar. Inget annat kommer att göra.

Som vanligt gick många analytiker till sociala medier och andra plattformar för att berätta för sina följare var de trodde att världens främsta kryptovaluta efter marknadsvärde skulle gå under de kommande veckorna och månaderna. Joe DiPasquale – huvudet av Bit Bull Capital – uttalade i en nyligen intervju:

Bitcoin har ett starkt stöd på 11 000 dollar, följt av 10 500 dollar och sedan 10 000 dollar. Om $ 10 000 bryts kan vi se en verklig nedåtgående trend, men så länge priset ligger runt nuvarande nivåer är det troligt att haussintiment kommer att råda.

Bitcoin, för att vara rättvist, har inte sjunkit under 11 000 dollar på ganska lång tid. Men som vi har sett i kryptovalutans värld är ingenting uteslutet och det finns inget som säger vad som kan hända nästa. Kiana Danial – VD för Invest Diva – erbjöd Joe samma uppfattning om att bitcoins potential att falla in i $ 10 000-regionen inte bör ignoreras. Hon förklarade:

11 235 är halsen på huvud- och axeldiagrammönstret bitcoin bildar. En bekräftelse på ett avbrott under denna nivå kan öppna dörrar för ytterligare droppar mot $ 10 400. Annars kan vi förvänta oss att BTC / USD-paret kommer att konsolideras mellan 12 400 $ och 11 235 $ tills det hittar en ny riktning.

Ytterligare droppar innan Bulls går in igen?

Jon Pearlstone i nyhetsbrevet Crypto Patterns var också snabbt med att säga att vi kan se bitcoin korrigera sig ännu mer innan det vänder uppåt igen. Han nämnde:

Bitcoin reverserade gårdagens vinster med stark volym och ligger nu under gårdagens slutkurs. Dessa är ofta indikatorer på prisavslag, vilket ofta ger betydande korrigeringar. Med det sagt ligger priset fortfarande långt över viktiga motståndsnivåer. Viktiga stödnivåer för att titta på den nuvarande tillbakadragningen är 10 500 dollar och 9 500 dollar.