Handelaren onthullen waar de Bitcoin-prijs waarschijnlijk naartoe gaat na het passeren van $12.000.

Bitcoin heeft eindelijk zijn twee weken durende strijd om het sentimentele niveau van $12.000 terug te winnen een paar uur geleden gebroken. Gegevens van TradingView tonen aan dat Bitcoin tot $12.457 ging, met een winst van maar liefst 4,45% voordat het zich terugtrok en zich vestigde op de huidige 3,99% om te handelen op $12.303.

De laatste kaarsen op Bitcoin’s wekelijkse grafieken geven een aanhoudende bullish trend aan die Bitcoin zou kunnen landen op het $13.200 niveau. Ondanks verschillende afwijzingen blijven zowel technische als fundamentele analisten op lange termijn bullish op Bitcoin.

$12K is het laatste grote weerstandsniveau voor Bitcoin

Volgens topanalist David Puell nam Bitcoin Evolution de tijd om te consolideren en te breken boven de $11700 en $11800 niveaus en deze opleving vertegenwoordigt de laatste grote weerstand voordat de topmunt parabolisch gaat.

Puell voegde eraan toe dat het 12K-niveau van cruciaal belang is, omdat het het punt van break-even is voor 2019 Bitcoin-kopers die de markt betraden tegen de hoogste prijs.

„Twee spelers in het spel: topkopers op 12k-14k die hun break-even prijs bereiken, en huidige kopers die actief zijn na de eerste hogere high in meer dan een jaar“.

Zowel de oprichters van Morgan Creek als de adepten van Bitcoin, Anthony Pompliano en Jason Williams zijn het erover eens dat Bitcoin klaar is om op te stijgen.

„#Bitcoin gooide een enorme groene kaars tot 12357.85- is dit het begin van een reis naar de maan? We denken van wel!“

Volgens Pomp is Bitcoin 73% gestegen sinds het begin van het jaar en veroorzaakt het nu al een van de grootste vermogensoverdrachten in de geschiedenis. Als Wall Street de trein mist, denkt hij dat ze zich in de ruïnes van de fiatvaluta zullen wentelen.

„Bitcoin jaar tot jaar is nu meer dan 73%. Wall Street kan maar beter wakker worden voordat ze een van de grootste vermogensoverdrachten in de geschiedenis missen.“

Interessant is dat LTC de grootste winstmaker is onder de top tien altcoins met een stijging van 4,1% in 24 uur bij $66,7, gevolgd door XRP’s 1. 69% bij $0,31.

Ethereum, dat een hogere jaartot-datum heeft dan Bitcoin, heeft slechts 1% gewonnen om te handelen met $431 in 24 uur, hoewel de wekelijkse grafieken meer bullish beweging aangeven, gelijktijdig met Bitcoin.

Ondertussen is de LINK in de laatste 24 uur met 15,24% gedaald en blijft hij achter op $16,83, nadat hij er niet in geslaagd is om zijn breakout boven de $20 te handhaven, waardoor veel experts zich afvragen of zijn indrukwekkende rally eindelijk voorbij is.

Net zoals de recente ontwikkelingen in de traditionele en crypto-markt het bullish sentiment op Bitcoin ondersteunen, zal liquidatie op dit niveau of hoger waarschijnlijk bepalen hoe lang Bitcoin zal consolideren boven het $12.000 ondersteuningsniveau.